Oslić paniran u palenti s kremastom blitvom

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Fileti oslića
    • Maslinovo ulje Orgula
  • Ostalo:
    • Palenta
    • Sitno sjeckani peršin
    • Korica limuna
    • Sol, papar
    • Blitva
    • Češnjak

Priprema:

  1. Filete oslića je potrebno prethodno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope.
  2. U posudi pomiješajte palentu, sitno sjeckani peršin, koricu limuna, sol i papar.
  3. Potom filete oslića premažite tankim slojem ulja te ih uvaljajte u suhe sastojke u posudi. Pecite u posudi za pečenje na 200°C oko 20 minuta do pola sata, ovisno o veličini fileta. Ribu možete pržiti i u ulju. U tom slučaju pustite da poprimi boju i hrskavu koricu pa je poslužite toplu.
  4. Dok se riba peče u pećnici, očistite blitvu te je skuhajte, potom je procijedite, ali nemojte baciti svu vodu u kojoj se kuhala. U blenderu smiksajte skuhanu blitvu, dva režnja češnjaka, malo maslinova ulja, par kapi limuna te dodajte malo vode u kojoj se kuhala blitva. Sve skupa miksajte postepeno kako ne biste dobili prerijetku smjesu.

Dobar tek želi vam Fisherija!