Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Fileti oslića
- Maslinovo ulje Orgula
- Ostalo:
- Palenta
- Sitno sjeckani peršin
- Korica limuna
- Sol, papar
- Blitva
- Češnjak
Priprema:
- Filete oslića je potrebno prethodno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope.
- U posudi pomiješajte palentu, sitno sjeckani peršin, koricu limuna, sol i papar.
- Potom filete oslića premažite tankim slojem ulja te ih uvaljajte u suhe sastojke u posudi. Pecite u posudi za pečenje na 200°C oko 20 minuta do pola sata, ovisno o veličini fileta. Ribu možete pržiti i u ulju. U tom slučaju pustite da poprimi boju i hrskavu koricu pa je poslužite toplu.
- Dok se riba peče u pećnici, očistite blitvu te je skuhajte, potom je procijedite, ali nemojte baciti svu vodu u kojoj se kuhala. U blenderu smiksajte skuhanu blitvu, dva režnja češnjaka, malo maslinova ulja, par kapi limuna te dodajte malo vode u kojoj se kuhala blitva. Sve skupa miksajte postepeno kako ne biste dobili prerijetku smjesu.
Dobar tek želi vam Fisherija!