Bistra juha od bodečnjaka s rižom

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Bodečnjak
    • Riblji temeljac Fisherija
    • Maslinovo ulje Orgula
    • Riža Carnaroli Robo
  • Ostalo:
    • Mrkva
    • Celer
    • Luk
    • Lovorov list
    • Začini (sol, papar u zrnu)

Priprema:

  1. Bodečnjaka je potrebno prethodno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otopi, zatim ga ispeći na tavi.
  2. Zatim ga je potrebno isfiletirati.
  3. Povrće narežite na kocke te pirjajte na maslinovu ulju s kostima od bodečnjaka. Dodajte prethodno otopljeni riblji temeljac i kuhajte 45-60 minuta. Začinite po želji.
  4. Rižu kuhajte do željene tvrdoće.
  5. Procijedite juhu. Zadržite povrće iz nje. U juhi blanširajte filete bodečnjaka te ih poslužite s povrćem i rižom.

Dobar tek želi vam Fisherija!