Losos u kukuruznom brašnu s prokulicama

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Fileti lososa
    • Maslinovo ulje Orgula
  • Ostalo:
    • Kukuruzno brašno
    • Prokulice
    • Sol, papar
    • Češnjak

Priprema:

  1. Filete lososa je potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope.
  2. Uvaljajte ih u kukuruzno brašno, a potom se bacite na čišćenje prokulica.
  3. Odstranite prvi list i površinski dio korijena te ih prepolovite.
  4. Filete lososa koji su obavijeni brašnom s obje strane, pecite po 3-4 min s obje strane na vreloj tavi na maslinovom ulju te ih odložite sastrane.
  5. Na istoj tavi popržite sitno nasjeckani češnjak i dodajte prokulice te ih polijte s malo maslinova ulja.
  6. Primijetit ćete kako uskoro dobivaju zlatno smeđu glazuru na pojedinim dijelovima. Tada su gotove.
  7. Sve zajedno poslužite na tanjuru.

Dobar tek želi vam Fisherija!