Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Fileti lososa
- Maslinovo ulje Orgula
- Ostalo:
- Kukuruzno brašno
- Prokulice
- Sol, papar
- Češnjak
Priprema:
- Filete lososa je potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope.
- Uvaljajte ih u kukuruzno brašno, a potom se bacite na čišćenje prokulica.
- Odstranite prvi list i površinski dio korijena te ih prepolovite.
- Filete lososa koji su obavijeni brašnom s obje strane, pecite po 3-4 min s obje strane na vreloj tavi na maslinovom ulju te ih odložite sastrane.
- Na istoj tavi popržite sitno nasjeckani češnjak i dodajte prokulice te ih polijte s malo maslinova ulja.
- Primijetit ćete kako uskoro dobivaju zlatno smeđu glazuru na pojedinim dijelovima. Tada su gotove.
- Sve zajedno poslužite na tanjuru.
Dobar tek želi vam Fisherija!