Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Fileti bakalara centar cut
- Gamberi 50-70
- Jakovac bijeli Cuvee
- Cvijet soli Orgula
- Maslinovo ulje Orgula
- Zelene masline D’Amico
- Kapari D’Amico
- Ostalo:
- Svježe iscijeđen sok polovice limuna
- Zelene mahune
- Češnjak
- Nekoliko listova bosiljka
- Salata od baby blitve za posluživanje
Priprema:
- Mahune stavite kuhati u kipuću, posoljenu vodu. Izvadite ih dok su još hrskave, ohladite u hladnoj vodi da sačuvaju boju i ocijedite.
- Za umak na maslinovo ulje stavite sitno nasjeckan češnjak, dodajte gambere, koje je prethodno potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope i pržite.
- Potom dodajte isprane kapare, narezane masline, vino, narezani bosiljak, sol i kratko pirjajte.
- Riblje filete uredite i izvadite koščice. Posolite ih i nakapajte limunovim sokom pa ostavite da se osuše. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i na njega stavite filete ribe s kožicom prema dolje. Pržite na srednje jakoj vatri dok kožica ne postane zlatne boje i hrskava. Zatim ih okrenite i kratko pržite i s druge strane. Na tanjur stavite mahune, prelijte račićima i preko njih stavite filete s hrskavom korom prema gore.
- Jelo ukrasite mladom salatom.
Dobar tek želi vam Fisherija!