Filet bakalara s mahunama i umakom od gambera

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Fileti bakalara centar cut
    • Gamberi 50-70
    • Jakovac bijeli Cuvee
    • Cvijet soli Orgula
    • Maslinovo ulje Orgula
    • Zelene masline D’Amico
    • Kapari D’Amico
  • Ostalo:
    • Svježe iscijeđen sok polovice limuna
    • Zelene mahune
    • Češnjak
    • Nekoliko listova bosiljka
    • Salata od baby blitve za posluživanje

Priprema:

  1. Mahune stavite kuhati u kipuću, posoljenu vodu. Izvadite ih dok su još hrskave, ohladite u hladnoj vodi da sačuvaju boju i ocijedite.
  2. Za umak na maslinovo ulje stavite sitno nasjeckan češnjak, dodajte gambere, koje je prethodno potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope i pržite.
  3. Potom dodajte isprane kapare, narezane masline, vino, narezani bosiljak, sol i kratko pirjajte.
  4. Riblje filete uredite i izvadite koščice. Posolite ih i nakapajte limunovim sokom pa ostavite da se osuše. Zagrijte maslinovo ulje u tavi i na njega stavite filete ribe s kožicom prema dolje. Pržite na srednje jakoj vatri dok kožica ne postane zlatne boje i hrskava. Zatim ih okrenite i kratko pržite i s druge strane. Na tanjur stavite mahune, prelijte račićima i preko njih stavite filete s hrskavom korom prema gore.
  5. Jelo ukrasite mladom salatom.

Dobar tek želi vam Fisherija!