Vongole s mladim mahunama i lisičarkama

Recept rađen u suradnji sa chefom Nenadom Komesom i portalom/časopisom Dobra hrana/Jutarnji.

Trebat će Vam:
200 g vongola

70 g mladih mahuna

50 g lisičarki

1 manji crveni luk

1 režanj češnjaka

2 žlice domaće šalše

maslinovo ulje

sol i papar


Priprema:
Češnjak sitno nasjeckajte, a luk narežite na listiće.
Mahune očistite, preplovite i kratko blanširajte u vodi, pa ocijedite.
U dublju zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, prepržite luk, posolite i popaprite, a kad se zastakli dodajte i češnjak. Kad luk dobije lijepu zlatnu boju, dodajte vongole i mahune. Posolite i pospite svježe mljevenom mješavinom papra. Dodajte dvije žlice domaće šalše, poklopite i ostavite 2-3 minute da kuha.