Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Kolutići i krakovi lignje
- Riblji temeljac Fisherija
- Jakovac Bijeli Cuvee
- Tjestenina špageti Di Martino
- Pasirana rajčica Šjora Pomidora
- Maslinovo ulje Orgula
- Ostalo:
- Luk, češnjak
- Timijan
- Mrkva
- Svježi peršin
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu. Mi smo za ovaj obrok odabrali Di Martino špagete.
- Usitnite glavicu luka i dva režnja češnjaka te ogulite i usitnite mrkvu.
- Očišćene i narezane kolutiće lignji kupljene u Fisheriji odmrznite pod mlazom hladne vode ili večer prije ostavite u hladnjaku da se otope.
- Na vrelom maslinovom ulju u nešto dubljoj tavi popržite luk, a potom dodajte češnjak pazeći da ne zagori kako ne bi bio gorak, zatim dodajte mrkvu, a kada omekša dodajte lignje te postepeno podlijevate s 1 dcl bijelog vina i prethodno otopljenim ribljim temeljcem.
- Sve prelijte sa Šjora pomidora pasiranom rajčicom i umiješajte soli, papra, vegete i pospite timijanom.
- Kuhajte otprilike pola sata, dodajte svježi peršin, prelijte preko skuhane tjestenine i poslužite.
Dobar tek želi Vam Fisherija!