Bolonjez od lignji

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Kolutići i krakovi lignje
    • Riblji temeljac Fisherija
    • Jakovac Bijeli Cuvee
    • Tjestenina špageti Di Martino
    • Pasirana rajčica Šjora Pomidora
    • Maslinovo ulje Orgula
  • Ostalo:
    • Luk, češnjak
    • Timijan
    • Mrkva
    • Svježi peršin

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu. Mi smo za ovaj obrok odabrali Di Martino špagete.
  2. Usitnite glavicu luka i dva režnja češnjaka te ogulite i usitnite mrkvu.
  3. Očišćene i narezane kolutiće lignji kupljene u Fisheriji odmrznite pod mlazom hladne vode ili večer prije ostavite u hladnjaku da se otope.
  4. Na vrelom maslinovom ulju u nešto dubljoj tavi popržite luk, a potom dodajte češnjak pazeći da ne zagori kako ne bi bio gorak, zatim dodajte mrkvu, a kada omekša dodajte lignje te postepeno podlijevate s 1 dcl bijelog vina i prethodno otopljenim ribljim temeljcem.
  5. Sve prelijte sa Šjora pomidora pasiranom rajčicom i umiješajte soli, papra, vegete i pospite timijanom.
  6. Kuhajte otprilike pola sata, dodajte svježi peršin, prelijte preko skuhane tjestenine i poslužite.

Dobar tek želi Vam Fisherija!