Naši dimljeni škampi

Recept rađen u suradnji sa chefom Nenadom Komesom i portalom/časopisom Dobra hrana/Jutarnji.

Trebat će vam:
5 škampa (po osobi)

2 svježe smokve

maslinovo ulje
listovi špinata, po želji

2 grančice ružmarina

sol i papar

soja sos

sok 1 limuna

maslinovo ulje

Priprema:
Škampima uklonite ljušturu s repa.
Smokve narežite na polovice i pripremite marinadu od maslinova ulja, soli, papra, soja sosa i limunova sok.
Na ugrijani hibachi roštilj stavite smokve i škampe, pa grančicama ružmarina na njih nanosite marinadu. Kad dobiju boju, smokve skinite s vatre i na roštilj dodajte očišćene i osušene listove špinata.
Listove kratko šokirajte na grillu da ostanu hrskavi pa maknite s vatre na tanjur za serviranje i premažite marinadom.
Na špinat stavite pečene škampe i smokve pa poslužite. Umjesto hibachi roštilja, ribu možete peći i na običnom roštilju, važno je samo da je dobro ugrijan.