Sastojci:
- losos
- Indijski oraščići
- sol, papar i maslinovo ulje
- grašak
- šparoge
- krumpir
- limunov sok
Priprema:
Losos možeš pripremiti u pećnici, na tavi ili airfryeru. Dodali smo samo sol, papar i maslinovo ulje. Prije pripreme umaka, stavili smo peći krumpir.
Ostalo:
1⅓ šalice sirovih indijskih oraščića i 3 šalice vode blendaj na najjačoj brzini cca. 3 minute. Bit će i više umaka nego je potrebno, ali možeš ga sačuvati za neka druga jela:)
Stavi malo veću tavu na srednju temperaturu i dodaj maslinovo ulje, češnjak i ljutiku (nije nužno, ako imaš) i kuhaj 2-3 minute na srednjoj razini, ne počne rumeniti. Ubaci grašak, šparoge i 1/4 žličice soli i kuhajte na srednjoj temperaturi dodatne 3-4 minute ili dok šparoge ne budu kuhane.
Umiješajte 1 1/2 šalice kreme od indijskih oraščića, svježi limunov sok + malo korice, 1 žličicu soli i mljeveni crni papar, po ukusu. Kuhajte još 2-3 minute, ili dok umak nije željene gustoće.