Recept rađen u suradnji sa chefom Nenadom Komesom i portalom/časopisom Dobra hrana/Jutarnji.
Trebat će vam:
3 kuhana kraka hobotnice
1/2 rajčice volovsko srce
2-4 šnite kukuruznog kruha (rustikalni)
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Unaprijed kuhanoj hobotnici odrežite krakove pa ih posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem. Rajčicu i kruh narežite na šnite. Na ugrijani hibachi roštilj stavite peći hobotnicu, rajčicu i kruh. Pecite dok ne dobije lijepu boju, oko 5 minuta sa svake strane, cijelo vrijeme premazujući marinadom od maslinova ulja, soli i papra. Poslužite u dubokom tanjuru pa dodatno začinite i pokapajte maslinovim uljem. Umjesto hibachi roštilja, hobotnicu možete peći i na običnom roštilju, važno je samo da je dobro ugrijan.