Green goddess Losos

Sastojci:

  • losos
  • špinat
  • bosiljak
  • kopar
  • češnjak
  • grčki jogurt
  • limun (limunova korica i sok)
  • Za salatu: krastavac, breskva, ljutika, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i med

Priprema

Losos možete pripremiti u pećnici, na tavi ili u airfryeru, prije pečenja potrebno ga je malo posoliti. Nakon što je gotovo, stavite ga sa strane dok niste gotovi s umakom i salatom.

Green Goddess umak: stavite u blender špinat, bosiljak, kopar i češnjak te usitnite, zatim dodate grčki jogurt, maslinovo ulje, limunovu koricu, limunov sok, malo vode i sol, dok umak ne postane gladak. Staviti u hladnjak do posluživanja.

Salata: dodati breskve, krastavac, ljutiku, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i med u zdjelu za miješanje. Dobro promiješati da se sjedini. Zatim dodati bosiljak i kopar, sol i papar prema vlastitom ukusu. Pustiti da se marinira na sobnoj temperaturi 20 minuta.