Sastojci:
- losos
- špinat
- bosiljak
- kopar
- češnjak
- grčki jogurt
- limun (limunova korica i sok)
- Za salatu: krastavac, breskva, ljutika, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i med
Priprema
Losos možete pripremiti u pećnici, na tavi ili u airfryeru, prije pečenja potrebno ga je malo posoliti. Nakon što je gotovo, stavite ga sa strane dok niste gotovi s umakom i salatom.
Green Goddess umak: stavite u blender špinat, bosiljak, kopar i češnjak te usitnite, zatim dodate grčki jogurt, maslinovo ulje, limunovu koricu, limunov sok, malo vode i sol, dok umak ne postane gladak. Staviti u hladnjak do posluživanja.
Salata: dodati breskve, krastavac, ljutiku, crveni vinski ocat, maslinovo ulje i med u zdjelu za miješanje. Dobro promiješati da se sjedini. Zatim dodati bosiljak i kopar, sol i papar prema vlastitom ukusu. Pustiti da se marinira na sobnoj temperaturi 20 minuta.