Crveni rižoto s kozicama

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Meso kozica domaće 500g
    • Riblji temeljac ili temeljac od škampa Fisherija
    • Riža Scotti Arborio
    • Jakovac bijeli Cuvee
    • Maslinovo ulje Orgula
    • Grana Padano tvrdi sir
  • Ostalo:
    • Crveni luk, češnjak
    • Koncentrat rajčice
    • Maslac
    • Sol, papar
    • Svježi peršin

Priprema:

  1. U dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani crveni luk i češnjak.
    Kratko popržite i dodajte meso kozica, koje je prethodno potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otopi.
  2. Kratko ih popržite i dodajte vino.
  3. Kada vino ispari, dodajte rižu i lagano miješajte minutu.
  4. Dodajte koncentrat rajčice i dobro promiješajte.
  5. Postepeno dodavajte prethodno otopljeni temeljac i kuhajte na srednje jakoj vatri.
  6. Kada je riža skuhana, maknite s vatre.
  7. Dodajte sol, papar, naribani Grana Padano tvrdi sir, maslac i peršin i miješajte minutu.

Dobar tek želi vam Fisherija!