Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Meso kozica domaće 500g
- Riblji temeljac ili temeljac od škampa Fisherija
- Riža Scotti Arborio
- Jakovac bijeli Cuvee
- Maslinovo ulje Orgula
- Grana Padano tvrdi sir
- Ostalo:
- Crveni luk, češnjak
- Koncentrat rajčice
- Maslac
- Sol, papar
- Svježi peršin
Priprema:
- U dubokoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani crveni luk i češnjak.
Kratko popržite i dodajte meso kozica, koje je prethodno potrebno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otopi. - Kratko ih popržite i dodajte vino.
- Kada vino ispari, dodajte rižu i lagano miješajte minutu.
- Dodajte koncentrat rajčice i dobro promiješajte.
- Postepeno dodavajte prethodno otopljeni temeljac i kuhajte na srednje jakoj vatri.
- Kada je riža skuhana, maknite s vatre.
- Dodajte sol, papar, naribani Grana Padano tvrdi sir, maslac i peršin i miješajte minutu.
Dobar tek želi vam Fisherija!