Brudet od bakalara

Sastojci:

  • Kupite u Fisheriji:
    • Namočeni i očišćeni fileti bakalara
    • Maslinovo ulje Orgula
    • Rajčica pelati San Marzano
    • Jakovac Bijeli Cuvee
  • Ostalo:
    • Luk žuti
    • Češnjak
    • Peršin list
    • Sol, papar, lovorov list
    • Krumpir
    • Prošek

Priprema:

  1. Filete bakalara je potrebno prethodno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope i narezati na sitne komade.
  2. Sjeckani luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Zatim dodajte narezani bakalar i pirjajte ga dok ne prestane puštati vodu.
  3. U čisti lonac slažite red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelata rajčice i tako dok ne potrošite sve namirnice. Začinite solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega pospite svježe sjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem.
  4. Sve zajedno podlijte bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavite da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata).
  5. Prije posluživanja ostavite da odstoji barem sat vremena, kratko podgrijte i poslužite.

Dobar tek želi vam Fisherija!