Sastojci:
- Kupite u Fisheriji:
- Namočeni i očišćeni fileti bakalara
- Maslinovo ulje Orgula
- Rajčica pelati San Marzano
- Jakovac Bijeli Cuvee
- Ostalo:
- Luk žuti
- Češnjak
- Peršin list
- Sol, papar, lovorov list
- Krumpir
- Prošek
Priprema:
- Filete bakalara je potrebno prethodno odmrznuti pod mlazom hladne vode ili ostaviti večer prije u hladnjaku da se otope i narezati na sitne komade.
- Sjeckani luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Zatim dodajte narezani bakalar i pirjajte ga dok ne prestane puštati vodu.
- U čisti lonac slažite red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelata rajčice i tako dok ne potrošite sve namirnice. Začinite solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega pospite svježe sjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem.
- Sve zajedno podlijte bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavite da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata).
- Prije posluživanja ostavite da odstoji barem sat vremena, kratko podgrijte i poslužite.
Dobar tek želi vam Fisherija!